Gör dina ringar personliga med gravering

Ringar är en vanlig utsmyckning och på vissa ringar vill man ibland att det står en liten text för att visa på betydelsen av ett namn eller ett datum. Det är oftast en förlovningsringar/vigselringar som man vill ha någon slags text på, men man kan även få graverade ringar för andra mer vardagliga utsmyckningsringar, som du kan se här.

När det gäller förlovningsringar så brukar man oftast lägga in en vacker mening i latin som t ex ”Amor vincit omnia” vilket betyder ”Kärleken övervinner allt”. Man kan även lägga in ett litet hjärta efter eller innan meningen.

De vanligaste graveringarna på en vigselring

graveringar ringarDe graveringar man brukar ha på vigselringar är oftast sin partners namn plus datumet då man gifter sig.

Vilken stil på texten vill du ha?

Sen måste man också välja vad för slags font man vill ha och i vilken stil graveringen ska vara i. Om det ska vara i kursiv stil eller vanlig.

Placering av graveringen

Det är också viktigt att man vet var graveringen ska sitta någonstans, om graveringen ska vara invändig eller utvändig. Det går också att ha gravering på kanten av ringen, då måste man tänka på att ringen behöver vara lite högre vid kanten då man behöver få plats med bokstäverna.

Ge en graverad ring till din partner på bröllopsjubileumet

Som ni känner till finns det olika typer av bröllopsjubileum, dessa är perfekta tillfällen för att köpa en graverad ring till dig och din partner där ni visar på er kärlek till varandra.

På dessa ringar skulle man kunna gravera in t ex Tennbröllop vilket motsvarar 10 års jubileum och sen ”Ad infinitum” som betyder ”Till evigheten” eller ”Mot evigheten”. Som sammanslaget blir att se ut så här: Tennbröllop, Ad infinitum.