DJs

Musiken som idag spelas på klubbar är mixad på flera olika sätt. Det är ibland helt vanliga låtar som någon har ändrat exempelvis trummorna på, lagt på nya instrument och tagit bort det mesta av sången. Det är house som är den största genren inom klubbmusik och den ser ofta ut precis så här. Remixer av låtar eller ibland låtar som är så här ända från början, det vill säga låtar som är house helt och hållet.

Swedish House Mafia
Swedish House Mafia är en svensk DJ-grupp och de är även producenter av house – och klubbmusik. Gruppen består av Sebastian Ingrosso, Axwell och Steve Angello. De har spelat tillsammans sedan 2005 men det var först år 2010 som den första singeln, One, under namnet Swedish House Mafia kom ut. Den första versionen var, som inte är helt ovanligt inom house, helt instrumental men efter ett tag lades det på sång av Pharrell Williams. Denna blev oerhört populär i USA och England.

Gruppens senaste singel, Save The World från 2011, fick på två veckor över tio miljoner visningar på sin musikvideo. En film har även gjorts om bandet och deras klubbmusik som heter Take One och som gjordes i samarbete med EMI.